Blog > Komentarze do wpisu

Cukinia nacinana w panierce

Kiedyś jadałam tylko cukinię tylko i wyłącznie w leczo. Babcia hodowała monstrualne egzemplarze, dość twarde niestety, więc nadawały się jedynie do długiego duszenia. Odkąd odkryłam smak młodej, jędrnej, ale nie zdrewniałej cukinii zostałam jej absolutną fanką. Cały rok korzystam z tego warzywa, przetwarzając je na najróżniejsze sposoby. Dzisiaj przygotowałam ją jako dodatek do obiadu.

Składniki:

1 cukinia

łyżka bułki tartej

łyżka oleju

łyżka startego parmezanu

pieprz (nie dodaję soli ze względy na słony smak parmezanu)

Przygotowanie:

Cukinię pokroić na 3 części i ponacinać nożem w plastry, ale nie do końca. Wymieszać w miseczce pozostałe składniki i wetrzeć je w rowki warzywa.

Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec cukinię około 20 minut.

 

SMACZNEGO!

piątek, 10 maja 2013, polperfekcyjna
Print Friendly and PDF

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: patison w kuchni, *.free.aero2.net.pl
2013/05/11 00:15:05
Dzięki za udział w akcji! Pozdrawiam!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright Dorota Rosner

Tworzone na tym blogu zdjęcia oraz przepisy kulinarne są mojego autorstwa i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie wpisów bez mojej zgody jest naruszeniem art.17 oraz art.23 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

kontakt: rosner.dorota@gmail.com