Blog > Komentarze do wpisu

Wafle mleczno-kakaowe

Przepis na te wafelki pochodzi z bloga "Kuchnia domowa Ani". Z chęcią go wypróbowałam bo jest bardzo prosty i mało czasochłonny a mleko w proszku, które króluje w tym przepisie, przywołało wspomnienia z dzieciństwa :) Wafle są rzeczywiście mleczne, dość słodkie, chodź i tak zmniejszyłam ilość cukru z 1,5 szklanki na 1 szklankę. Dodałam też kakao do dwóch warstw, aby troszkę wzbogacić smaki. Pyszności!

Składniki:

margaryna KASIA

szklanka cukru

1/3 szklanki mleka

1,5 szklanki mleka w proszku

2 łyżki kakao

5 sztuk wafli

Przygotowanie:

Rozpuścić w garnuszku margarynę z mlekiem i cukrem. Masa musi być jednolita. Odstawić do ostygnięcia. Mikser ustawić na najniższe obroty i zmiksować masę z mlekiem w proszku. Dwa wafle posmarować mlecznym kremem a do pozostałego wmiksować kakao. Posmarować kolejne dwa wafle i ułożyć na przemian : kakaowy, mleczny, mleczny, kakaowy i ostatni suchy. Włożyć do lodówki na 2 godziny.

Życzę smacznego!

niedziela, 28 kwietnia 2013, polperfekcyjna
Print Friendly and PDF

Polecane wpisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright Dorota Rosner

Tworzone na tym blogu zdjęcia oraz przepisy kulinarne są mojego autorstwa i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie wpisów bez mojej zgody jest naruszeniem art.17 oraz art.23 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

kontakt: rosner.dorota@gmail.com