Blog > Komentarze do wpisu

Obiadowa marchewka z czosnkiem

Marchewka i jej beta-karoten to ponoć najlepszy kosmetyk. Zawiera dziesiątki składników odżywczych i mikroelementów, które wpływają na stan skóry, włosów, paznokci. Tak wyczytałam i myślę, że powinnam zacząć ją jeść w większych ilościach. Niestety, nie przepadam za jej słodko-gorzkim posmakiem. Kocham za to czosnek :) Pomieszałam te dwa smaki, doprawiłam i wyszedł mi idealny dodatek do obiadu.

Składniki:

4-5 marchewek

2 ząbki czosnku

gałązka natki pietruszki

łyżka oleju

łyżka masła

sól i pieprz

Przygotowanie:

Marchew obrać i pokroić w cienkie krążki. Podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju, tak aby złapała rumiany kolor ( około 10 minut). Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do marchwi razem z łyżką masła, przyprawami i poszatkowaną pietruszką. Poddusić 2-3 minuty.

Smacznego :)

Marchew w roli głównej

niedziela, 28 kwietnia 2013, polperfekcyjna
Print Friendly and PDF

Polecane wpisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright Dorota Rosner

Tworzone na tym blogu zdjęcia oraz przepisy kulinarne są mojego autorstwa i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie wpisów bez mojej zgody jest naruszeniem art.17 oraz art.23 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

kontakt: rosner.dorota@gmail.com